PDF Információk – Fő ablak

Az alábbi kép mutatja a PDFE fő ablakát amelyik a PDFInfo cimkén (balra fent) választható. A következő tárgyalás fogja kiemelni ennek a képnek bizonyos fontos területit.

 

A Kutatórács füllel választjuk a legjobb ablakot. A 4. Zóna az összes dokumentumot mutatja, amit az 1. Zónában rendelkezésre álló kereső eszközök alkalmazása talált. Ilyen átvizsgálást lehet készíteni egy közvetlen eljárásban (Lemezátvizsgáló) vagy egy közvetett eljárásban (Adatbázisforrások, Lemezadatbázisok vagy Adatbázis vizsgáló). Az átvizsgálás befejeződött, amikor az elrendezés folyamán benépesül az aktív rács dokumentumokkal. Közvetlen az eljárás, amikor a kutatás igényli a dokumentumoknak a fizikai előfordulását a lemezen, illetve közvetett, amikor a keresést az adatbázis használatával készíti el.

A 2. Zóna tartalmazza az eszközöket, amik a rácsban kijelzett dokumentumokra hatással vannak. Ebben a Zónában van az InfoSzerkesztő eszköz, amelyik megengedi a metadata mezők szerkesztését. Az Átvizsgálás/Szűrés fül ebben a Zónában, választási lehetőséget enged nekünk a rácsban lévő dokumentumok kereséséhez vagy szűréséhez, több speciális lejárásban. A BatchEszközök fül megengedi a műveletek alkalmazását a rács összes dokumentumához, vagy csak azokhoz, amelyeket kiválasztottunk.

A 3. zóna tartalmazza a címkéket, amelyek közelebbről meghatározzák, hogy melyik rács az aktív (Kutatórács vagy Munkarács ). A jelölőnégyzetek kipipálásával lehet az egyes dokumentumokat kiválasztani. A "Kutatórács" fül bal oldalán lévő nyomógomb a "Másol" gomb, amelyik a kiválasztott dokumentumokat az aktív rácsból a nem dolgozó rácsba másolja. A "Munkarács" fül jobb oldalán található a "Törlés" gomb, amelyik az állományt eltávolítja a listából. Az állomány a lemezről nem törlődik.

Ez a Zóna ezenfelül tartalmazza az aktív rács számára a választó szerkezetet, amelyik a "Törlés" gomb jobb oldalán található. Ez a vezérlés megengedi a felhasználónak előírni, hogy melyik mezők legyenek láthatók és ezek milyen sorrendben jelenjenek meg. Bal kattantásra a bedobó-doboz megmutatja a meghatározott elrendezések a listáját, és jobb kattanásra a vezérlésen egy lenyíló menüvel új elrendezések készíthetők. A PDFInfo eljárás ablakában kiválasztott dokumentum részére a bal oldali fülek (ahogy az előbbi képen látható) futtatják le a PDFNézet eljárást, amelyik eltávolít minden egyéb vezérlőeszközt a képernyőről és a PDF állományt "teljes képernyőn" mutatja, Képek eljárást, amelyik kivonatol és kijelzi az összes képet a kiválasztott PDF állományból és a BatchIO eljárást, amelyik a batch eszközökből mutatja a Bemenetet/Kimenetet.

Az 5. Zóna, a PDFE funkcionalitásainak a teljesítőképességeit mutatja meg: Ez a RácsonBemutató. Bemutatja őket közvetlenül a dokumentum kiválasztásakor a rácsban, a PDFNézet eljáráshoz való kényszerű kapcsolás nélkül. Amint az állományokat kiválasztottuk a 3. Zónában, ők azonnal láthatók az 5. zónában. Mivel ez a funkcionálisság esetlegesen "pazarló" terület eredményez a képernyőn, a bemutatónak a méretét be tudjuk állítani a függőleges csúszkával a bemutató ablak bal felé mozgatható függőleges csúszó részével (lásd lent).

A [6] elválasztó- és átméretező rács (ismert, mint szétválasztó is), ugyanúgy működik, mint Windows programok többségében. Azonban a szétválasztó közepére helyezett rövid függőleges (ill. vízszintes) osztóléc rúdra történő kattintás további funkcionalitásokat aktivál. Bal egérgombbal való kattintás a középre helyezett rövid osztóléc rúdon maximalizálni fogja a megfelelő mező területét, a jobb egérgombbal való kattintás ennek a mezőnek felszínét minimalizálja. Kattintás a rövid osztóléc rúd felszínén bármelyik egérgombbal, amikor a mező maximalizált vagy minimalizált területű, helyreállítja a mező előző terjedelmét.