A Kutatórács és a Munkarács

A létező dokumentumokat, miután valamelyik kereső művelet megtalált a Munkarácsban láthatjuk.

A Munkarács egy további felület, amelyikben a különböző kereső műveletekből származó dokumentumokat tudjuk összegyűjteni. Ezen lehet a különböző helyeken található dokumentumokról egy rácsban listát összeállítani. Ezenfelül a Munkarácsban jeleníthetők meg a Fájl > Rácsmentés művelettel korábban elmentett gyűjtemények ugyanolyan helyesen, ahogy a Fájl > Importálás művelet fogja mutatni az állományokat.

A dokumentumok a két rács között áthelyezhetők. Ez a rácsválasztó fül bal oldalán lévő gomb használatával hajtható végre. Ez a gomb a kiválasztott dokumentumok összes referenciáját átmásolja a működő rácsból a nem aktív egységbe. A dokumentumokat a hálózatválasztó fül jobb oldalán lévő gomb megnyomásával törölhetjük a rácsból. Ezek a funkciók csak a dokumentumok listájára hatnak az egyes rácsokban, - nem a lemezen lévő adatok és állományok kerülnek valójában mozgatásra- és törlésre.

A dokumentumok listáját a rácsban, különböző sorrendben lehet csoportosítani. Lehet emelkedő vagy csökkenő sorrendben. Az elrendezés az oszlop fejlécén történő kattintásra történik. Ismételt kattintás a fejlécen megfordítja az elrendezés sorrendjét.

A már kiválasztott dokumentum megtartásához, az elrendezésben egy távolabb lévő dokumentum kiválasztásakor csupán a Ctrl billentyűt kell lenyomva tartani, amikor az oszlop fejlécre kattintunk.

Az állományok listáját „Dátum” vagy „Méret” alapján lehet csoportosítani még akkor is, ha ezek oszlopok nincsenek felvéve az aktuális rácsszerkezetbe. Kattintás a "D" betűn az Állománynév-től jobbra az oszlop fejlécén, a listát dátum szerint csoportosítva fogja elrendezni; ismételt kattintás megfordítja a csoportosítás elrendezését. Ezek ugyanígy alkalmazhatók az "S" betűre (Size), amelyik a listát az állomány méret szerint szortírozza.

Két oszlopot elválasztó vonalra történő dupla kattintásra az oszlopok fejlécében, a bal oldali oszlop szétnyílik, hogy minden szó látható legyen, ami ebben az oszlopban szerepel.

Dokumentumokat egy rácsban a standard, szabályos eljárással lehet kiválasztani - - egyes bejegyzések kijelöléséhez a Ctrl-, tartományok kijelöléshez a Shift billentyűt kell lenyomva tartani.

A fejléc bal szélén,az "A" címkére kattintás (Select All) kiválasztja az összes dokumentumot. Ismételt kattintás törölni fogja az összes kijelölést. Hasonlóan, az "I" címkére kattintás az oszlop fejlécén (InvertSelection, megfordítja a kijelölést a rácsban.

A rács egy bejegyzésére kettőt kattintva a PDF állományokhoz társított külső olvasó mutatja meg a kiválasztott állomány tartalmát.