Webinterface

       

Met deze optie kunt u zoeken naar alle documenten met een PDF verwijzing in de database van PDF Explorer door de webbrowser op het interne netwerk te starten of via het internet naar een externe server. 

 

       

Het veld TCP/IP poort is ingesteld op poort 80. Dit is de standaard poort voor het HTTP protocol, dat gebruikt wordt door webservers en wordt in het algemeen gebruikt voor het bezoeken van webpagina's d.m.v. een webbrowser en is het aan te raden deze instelling niet te wijzigen.

Het veld  Voorbeeldbestand  maakt het mogelijk een andere webinterface te selecteren dan de standaard.

Het veld Beschikbare velden biedt u de keuze welke velden getoond worden als resultaat in de database: Titel, Onderwerp, etc. (venster hieronder).

Het veld Vereist wachtwoordauthenticatie beperkt de toegankelijkheid van PDF-documenten. Het is een onvermijdbaar verschijnsel bij het toegang verkrijgen van een geblokkeerde documentendatabase bij het doorzoeken van het web. Deze functie is voor de gebruiker beschikbaar, indien hij administratierechten voor het netwerk heeft. Dit bepaald de toegang tot de database door het invullen van de velden Gebruikersnaam en Wachtwoord, waarmee u zich dan toegang kunt verschaffen als geautoriseerd gebruiker.

De beide knoppen onderaan het venster zijn resp. voor het Opschonen logbestand en Start/Stop server.

 

 

 

Wanneer de server is gestart, wordt het adres van de server getoond in de adresbalk van de browser om toegang te verkrijgen tot de zoekengine voor documenten vanuit het navigatievenster ( linksboven). Hier staan twee voorbeeldregels voor toegang tot de server:

Het verbindingsvenster van de server vraagt naar het wachtwoord en de gebruikersnaam voor de toegang van de browser. Wanneer de zoekpagina is geopend, vult u het zoekveld met de zoekwoorden die betrekking hebben op het gezochte document (onderaan rechts). Vier parameters helpen bij het zoeken, twee parameters zijn verbonden met het zoekveld : Tekengevoelig en Alleen hele woorden, de beide andere parameters bepalen waar wordt gezocht : Infovelden of Geïndexeerde inhoud.

Alle documenten overeenkomende met de zoekcriteria verschijnen in het onderste gedeelte van het venster, waarbij klikken op het overeenkomende item voor het openen zorgt van het PDF document.