Anonymisering

Værktøjet bruges til at anonymisere PDF-dokumenter ved at slette metadata. Metadata indeholder oplysninger om dokumentet og dets indhold. F.eks. hvilken software, der er anvendt til at fremstille dokumentet eller dets bestanddele, på hvilken dato mv.

Anonymisering - dialogboks

PDF-filer indeholder metadata flere steder. Anonymisering giver mulighed for at vælge hvilke metadataområder, der skal ryddes.

Oplysninger i dokumentegenskaber og dokumentmetadata XMP indeholder begge standard- og brugerdefinerede metadatainfofelter. Dokumentegenskaber stammer helt tilbage fra PDF-formatets oprindelse. Dokumentmetadata XMP (Extensible Metadata Platform) findes i dokumenter, der er oprettet i Acrobat 5.0 og nyere versioner. Dette metadataindhold kan skannes af søgeprogrammer, der ikke kender PDF-filens interne struktur. Dokumentmetadata XMP er i XML-format og kan indlejres i næsten ethvert filformat, hvilket er et af hovedformålene med dem.

Komponent-XMP er metadata, der kan knyttes til PDF-filens bestanddele, som billeder, vektorgrafik osv. De indeholder normalt oplysninger fra det program e.l., som har været brugt til at danne eller redigere objektet.

Kommandolinje:

Funktion: Anonymize
Valg: [] betyder valgfri parameter.
[-docinfo] For at rydde dokumentegenskaber.
[-docxmp] For at rydde dokumentmetadata XMP.
[-compxmp] For at rydde komponent-XMP metadata.
[-s] - Kør i baggrunden. Viser ikke brugergrænsefladen (ikke i prøveversionen).
fileslist - Liste med PDF-filer, der skal anonymiseres. Adskil filerne med semikolon ";". Skal være sidste parameter.
 
Eksempel:
"c:\Programmer\PDF-ShellTools\PDFShellTools.exe" Anonymize -docinfo -compxmp -s *.pdf

 

(c) 2006-2017 RTT