Adatbázis vizsgáló

Ez a legsokoldalúbb eljárás azt követően, hogy létrehoztuk az indexelt adatbázist. Ez az a módszer tartalmaz egy részletes adatkeresést bármelyik információs mezőben és az indexelt PDF tartalmakban, ezzel az eljárással tölthetjük be Kutatórács panelbe azokat a dokumentumokat, amelyeknek az információs mezőikben vagy a tartalmukban szerepelnek azok az egyéni kereső adatok és kulcsszavak, amiket megadtunk.

A keresésnél felhasználja a Boole-féle logikai műveleteket, támogatja az és, vagy és nem logikai változó operátorokat és a kapcsolatjeleket a műveletek elsőbbségi jogának kijelöléséhez.

Ha kettő szó között nem használunk logikai változó operátort, a művelet feltételezi az és operatort.. Például a "digital video" szókapcsolat jelentése "digital és video".

Mivel képes a hasonló dokumentumokból többet megtaláláni, a keresés hatókörét közelebbről is meg lehet határozni, hogy a PDF mezőkből, vagy a (korábban már indexelt) aktuális PDF tartalmakból keressen. Az Információs mezők-Megtekintés kijelölése a keresést a standard PDF dokumentum metadata mezőkre szűkíti, az Indexelt tartalmak-Megtekintés kijelölésekor az előzetesen indexelt dokumentumok szövegtartalmában keres. Az első választható keresés szavak keresése az összes információs mezőben (Fájl név, Cím, Tárgy, Kulcsszavak, Gyártásvezető és Készítő), a logikai kifejezés számára. A második választható keresés az aktuális PDF tartalomban fogja keresni az összes PDF állományt, amelyek feltehetően megfelelnek a logikai változó kifejezésnek. Ez a keresés-választás csak akkor hatékony, ha több dokumentum van előzetesen indexelve az adatbázisban Szövegszavak Indexelés batch segédeszköz használásával.

Az Előfordulás érzékelés és a Csak teljes kifejezés keresés beállítások ugyanúgy működnek, ahogy más alkalmazásokban.

Ha a keresési eredmények több mint egy lemezről tartalmaznak dokumentumokat, egy új panel jelenik meg, ahogy a lenti képen mutatjuk, ahol le tudjuk szűkíteni az eredményeket, melyeket ki akarunk jelezni a Kutatórács -ban egy vagy több lemezre.