DBZoeken

 

Dit is de meest veelzijdige en krachtige zoekmode, zoals voor de ScanGrid mogelijk is om bedolven te worden onder documenten (vooraf geïndexeerd in de database) welke bepaalde zoekdata bevat in de beide informatievelden of in de actuele PDF inhoud.

Het zoeken gebeurt d.m.v. Booleaanse logica met ondersteuning van and, or en not, Booleaanse operatoren en tussenzinnen om de bewerkingsvolgorde aan te geven.

De and operator wordt geplaatst tussen twee woorden, indien geen andere operator beschikbaar is. Bijvoorbeeld, de zoekterm "digital video" impliceert "digital and  video".

Zoals in bovenstaande afbeelding kan worden gezien, kan het zoekgebied worden gespecificeerd als zoeken in de PDF velden of in de actuele PDF inhoud (vooraf geïndexeerd). De optie om in PDF velden te zoeken zal op dat moment, zoeken in alle velden (bestandsnaam, titel, onderwerp, sleutelwoorden, producent en gemaakt met) betekenen. De optie om in de actuele inhoud te zoeken zal alle PDF bestanden opleveren die gelijk zijn aan de gegeven Booleaanse zoekopdracht. Deze optie is alleen beschikbaar en actief als enkele documenten vooraf zijn geïndexeerd d.m.v. de  batchtool  Index tekstwoorden.

De tekengevoelige en alleen gehele woorden zoekopties werken net zoals in andere applicaties.

Indien de zoekresultaten, incl. documenten van meer dan een schijf hebben opgeleverd, zal een nieuw venster verschijnen, zoals in de afbeelding hieronder wordt getoond, waarin de gebruiker de resultaten kan beperken die moeten worden getoond in de ScanGrid  van een of meer schijven.